Sajtó

videók, interjúk, cikkek

Ízelítő (jellemzések, jelentések a sajtóban):

„Találkoztam Lutter Imrével, a vers- és prózamondó előadóművésszel, a televízió-rádió szerkesztő-riporter-műsorvezetővel, az egykori „száguldó riporterrel", aki szülei indíttatására jogi diplomát is szerzett, és aki ismertsége és elért sikerei ellenére rendkívül közvetlen, elhivatott, és szeretnivalóan emberi. Családnevéhez hűen - mely franciául „harcolni"-t jelent - minden nap küzd azért, hogy az igényes kultúra egyre több és több emberhez jusson el."
(ELTE online)

„Ki az a Lutter Imi? A száguldó riporter, aki Adyval elbeszélgetne, de reggel Patakit idéz... nos, ő az, aki annyira felkorbácsolta Marika néni - a legnagyobb Mokka fanatikus - kíváncsiságát. Ki ez a gyerek, van már párja, hol volt ezidáig, tényleg jóképű-e? És ha kedvenc szomszéd nénim valamit meg akar tudni, akkor nincs kegyelem: barackbefőtt, vagy Lutter-akta! Naná, hogy telefon a Mokkába, majd Imrének, találkozunk a Liszt Ferenc téren, jaj de finom az a mézédes dunsztolt gyümölcs! (Ja, a válaszok röviden: egy (inter)aktív szövegláda, nincs, verselt plusz tévékettőzött, tényleg.)...
Ő a Lutterimi. Az emberek nem hiszik, hogy a költészet élő is lehet, de az, a vers a könyvben halott (Kosztolányi), a vers az, amit mondani kell (Kányádi), a vers nem önmagában jó ... és Imi filmje pereg tovább. Ha valaki megtalálta a tartalom kifejező eszközeit, az ő. Persze, mikor rajongóiról kérdezem (Tudsz róla, hogy van?), elhallgat: komoly tekintet, miért, van? Szóval tudja. De jó!"
(ma.hu)

„Lutter Imre egy négyfős kulturális delegáció élén a kinti Fészek Klub meghívására utazott az amerikai metropoliszba, ahol sikeres előadást tartott. Fiatal előadóművészek társaságában versesttel mutatkozott be a New York-i közönség előtt. Lutter Imrét fogadta Krencsei Marianne magyar származású színésznő és New York magyar konzulja is. Az előadóművész egy évvel korábban Los Angelesben mutatkozott be előadóestjével, hatszáz fős közönség előtt."
(Magyar Rádió)

„A kedvenc blokkom mégis Lutter Imre időnkénti bejelentkezése, aki foglalkozását tekintve „száguldó riporter", ezt oda is írják a neve alá A feladata csupán annyi, hogy elmesélje: hol van dugó Budapesten, és hol üvöltöznek éppen egymással a sofőrök a reggeli csúcsforgalomban. Szeretnék én Lutter Imre lenni."
(kontextus.hu)

Még több interjú fent:
a "videók, interjúk, cikkek" gombra kattintva