Ha szeretsz… Sorok között Lutter Imrével – ismert emberek ismeretlen történetei versekkel

Legfrissebb
bejegyzések

Auschwitz felé – Lily Ebertnek

Szürke hamu festi sötétre az eget. Nem látni túl a magas palánkon. Pokoli tüzet gyújtottak odabent, száll a lélek túl minden határon. Elborzadva gondolsz a gomolygó füstre. Benne az élet, sok csíny, nevetés, hajdani találkozások, emlékek, első randevúk, vágy és...

Triangulum – versek három hangra

Három költő, három világ, három hang, egy kötetben. A költők egymásnak adott hívószavaiból versek születtek, amik most képeket alkottak maguknak. Így szólnak együtt, a Triangulum hangján… mert “A VERS ÖRÖK”.

Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált.

Mert mindenkinél adódhat olyan helyzet, amikor a vers segít: Petőfi, Ady, Radnóti, József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi, Pilinszky. Amikor egy vers kimozdít a mélypontról, és megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül.

Sorok között Lutter Imrével című műsorban rögzített interjúk egy része végre könyv formátumban is elérhető. Kötetünk középpontjában a szerelem és szeretet témája áll, ideértve a szövevényes házastársi, élettársi kapcsolatokat, a hirtelen jött fellángolásokat, a reménytelen vágyakat, a családi kötődéseket – a szeretet legmélyebb emberi megnyilvánulásait. Az életutakat követve barátságok, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák, fantasztikus helyzetek és kulisszák mögötti pillanatok idéződnek fel, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük.

Lutter Imre könyve ajándék magadnak vagy másoknak.

Beszélgetőtársak:

Al Ghaoui Hesna
Bagi Iván
Balázs Klári
Beregi Péter
Besenyei Péter
Ceglédi Zoltán
Dés László
Falusi Mariann
Geszti Péter
Gubás Gabi
Hajdu Steve
Jakupcsek Gabriella
Juhász Anna
Kálid Artúr
Katus Attila
Kovács András Péter
Miklósa Erika
Pásztor Erzsi
Rakonczay Gábor
Sváby András
Szabados Ágnes
Szabó Győző
Szentgyörgyi Rómeó
Törőcsik Franciska
Várkonyi Attila

A kötet itt megvásárolható.