Karácsonyi versek

Legfrissebb
bejegyzések

Auschwitz felé – Lily Ebertnek

Szürke hamu festi sötétre az eget. Nem látni túl a magas palánkon. Pokoli tüzet gyújtottak odabent, száll a lélek túl minden határon. Elborzadva gondolsz a gomolygó füstre. Benne az élet, sok csíny, nevetés, hajdani találkozások, emlékek, első randevúk, vágy és...

Triangulum – versek három hangra

Három költő, három világ, három hang, egy kötetben. A költők egymásnak adott hívószavaiból versek születtek, amik most képeket alkottak maguknak. Így szólnak együtt, a Triangulum hangján… mert “A VERS ÖRÖK”.

Van karácsony, nincs karácsony, 
Furcsa álom lóg a fákon… 
Nincsen se hó, se nagy hideg, 
Az ember mégis úgy didereg.

Nincs közelség, nincs ölelés, 
A jó akarat most kevés. 
Távol két vigyázó szempár, 
Ünnepelni senki sem vár.

Mérhetetlen vágy és ének,
Kibír sok mindent a lélek…
Kis karácsony, nagy karácsony, 
Nincs karácsony, van karácsony.

Különös Karácsony. Én így láttam a versemben 2020 szenteste a félresiklott ünnepet.

Az űrt, a hiányt éppen az ünnep hangulata, az együttlét iránti vonzódás, és a járvány okozta lehetetlenség hozta ki belőlem.

De azért a Karácsony gyönyörű. Több mint 70 ezren tartottak velem akkor szenteste a Facebook oldalamon a vers kívánságműsorban, mert a karácsonyi vers pontosan megfogalmazta, mit érzünk, vagy épp átmelegítette, túlsegítette az embert a távolság okozta hiányon, a magány szörnyűségén.

Most elmondom a karácsonyi versek egyik legszebb csokrát. Jön Ady Endre, Juhász Gyula, József Attila, Weöres Sándor, Bella István, Turczi István, Buda Ferenc és Sohonyai Attila. Hallgassátok, nézzétek, járjon át minden jó embert az angyalok melegsége!