Előadóest Ócska keringő

Ócska keringő

Legfrissebb
bejegyzések

KALEIDOSZKÓP VERSFESZTIVÁL

A Kaleidoszkóp VersFesztivál Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléje, amelynek elsődleges célja a tehetségkutatás, a tehetséggondozás, a hazai és határon túli fiatalok nyelvi és kulturális összeköttetésének erősítése, az identitás-tudat kezelése,...

Hívásra szól a csönd

Turczi István azonos című kötetének lenyomataként jelent meg hangoskönyv 2021 novemberében.

Karácsonyi versek

Van karácsony, nincs karácsony,  Furcsa álom lóg a fákon...  Nincsen se hó, se nagy hideg,  Az ember mégis úgy didereg. Nincs közelség, nincs ölelés,  A jó akarat most kevés.  Távol két vigyázó szempár,  Ünnepelni senki sem vár. Mérhetetlen vágy és ének, Kibír sok...

Lutter Imre önálló estje

Az előadás az ember életének legfontosabb momentumait örökíti meg a pódiumon, a gyermekkortól az elmúlásig, a szerelemtől a házasságig, a hittől a kételyig, az eskütől a lázadásig. Egyszerre szórakoztató és megrázó, amitől a megelevenített hangulatok, élethelyzetek éreztetik, hogy a líra nem elvont, sokkal inkább maga az élet. Az előadás több, egymástól eltolt színpadi síkon zajlik, az egyes helyszínek díszlete a néző szeme láttára bontakozik ki.

 

Ócska keringő

 

A szövegek egy része közismert, más része szinte ismeretlen vers vagy próza. A dramaturgiailag felépített előadásban a költeményeket az előadás szerves részeként zongorán kísért dalbetétek egészítik ki, amelyek közül több az előadó szerzeménye. Az előadás jelenetei, a művész által alakított karakterek és a rendkívül erős szövegek meghökkentően mulatságos, máskor nagyon mély és tiszta pillanatokat szülnek, hogy a néző az előadás végén eljusson a katarzisig.

 

Előadóest Ócska keringő

 

Az Ócska keringő című versszínházi előadásban elsősorban a magyar költészet gyöngyszemei kaptak helyet, többek között Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Karinthy Frigyes, Örkény István, Szabó Lőrinc, Nagy László, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Hervay Gizella, Ratkó József, Weöres Sándor és Kondor Béla tollából. A kortárs magyar költészetet Buda Ferenc, Szabó Éva, Séra Gábor, Adamis Anna, Turczi István és Illés Zoltán képviselik.

 

Ócska keringő usa

 

Az előadást nagy sikerrel mutatta be Lutter Imre Magyarországon és külföldön, többek közöt Los Angelesben, West-Hollywoodban is.

X