VENDÉGSÉGBEN AZ ISMERETLEN ÚRNÁL

Legfrissebb
bejegyzések

Auschwitz felé – Lily Ebertnek

Szürke hamu festi sötétre az eget. Nem látni túl a magas palánkon. Pokoli tüzet gyújtottak odabent, száll a lélek túl minden határon. Elborzadva gondolsz a gomolygó füstre. Benne az élet, sok csíny, nevetés, hajdani találkozások, emlékek, első randevúk, vágy és...

Triangulum – versek három hangra

Három költő, három világ, három hang, egy kötetben. A költők egymásnak adott hívószavaiból versek születtek, amik most képeket alkottak maguknak. Így szólnak együtt, a Triangulum hangján… mert “A VERS ÖRÖK”.

Születés és elmúlás, hit és vágy, ember és Isten, szeretet és szerelem – Jávori Ferenc Fegya zongoraművész és Lutter Imre költő, előadóművész különleges verskoncertje.
“a porban,hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy, ismeretlen úrnak vendége voltam.”
– írja Kosztolányi Dezső a Hajnali részegség című versében.

Ezen az estén az ismeretlen úrnál tesz látogatást 15 költő nagyság: Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Heltai Jenő, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Radnóti Miklós, Karinthy Frigyes, József Attila, Nagy László, Kondor Béla, Kányádi Sándor és Adamis Anna.
A lélek mélységei, az ember kavargó természete, a hit, a szeretet és a szerelem labirintusában tolmácsolja a verseket Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a zenei hangulatot pedig Jávori Ferenc Fegya Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, a Budapest Klezmer Band vezetője alapozza meg. Hit és vágy, ember és Isten, szeretet és szerelem, – Ferenc Jávori Fegya és Lutter Imre különleges verskoncertje.

Az előadás időtartama: 75 perc