Vendégségben az ismeretlen úrnál - Miskolc Galéria

03szept.18:0020:00Vendégségben az ismeretlen úrnál - Miskolc Galéria18:00 - 20:00(GMT-11:00)

Esemény leírása

Születés és elmúlás, hit és vágy, ember és Isten, szeretet és szerelem – Jávori Ferenc Fegya zongoraművész és Lutter Imre költő, előadóművész különleges verskoncertje.
“a porban,hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy, ismeretlen

VENDÉGSÉGBEN AZ ISMERETLEN ÚRNÁL
verskoncert Jávori Ferenc Fegya és Lutter Imre előadásában
 
Hit a szerelemben, az emberség én, a világ szépségében, a békében, az otthon iránti vágyban – ez most a színpadon ölt testet Kölcsey, Arany, Vörösmarty, Ady, Babits, Radnóti, József Attila, Nagy László, Áprily Lajos és még jónéhány, összesen 20 költő versével és az őket zenébe ringató klezmer dallamokkal.
“a porban,
hol lelkek és göröngyök közt botoltam,
mégis csak egy nagy, ismeretlen úrnak
vendége voltam.”
– írja Kosztolányi Dezső a Hajnali részegség című versében. A lélek mélységei, az ember kavargó természete, a hit, a szeretet és a szerelem labirintusában tolmácsolja a verseket Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, az ATV hangja és műsorvezetője, a zenei hangulatot pedig Jávori Ferenc Fegya Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, a Budapest Klezmer Band vezetője alapozza meg. Igazi verskoncert ez, amelyben a költemények az életünk zaklatott minden napjaiban, a robogó percekben és órákban szinte fel sem fedezett hiányokat töltik be, tükröt mutatnak az embernek, aki gyarló, de épp annyira érzelmes, figyelmes és szerető is, s akit átkarol az univerzum felett őrködő ismeretlen, nagy úr.
Az előadás után a helyszínen megvásárolható és dedikáltatható Lutter Imre: Ha szeretsz… című könyve, amely ismert emberek ismeretlen történeteit meséli el a hozzájuk kapcsolódó versekkel, amelyek megváltoztatták az idolok életét.

úrnak vendége voltam.”
– írja Kosztolányi Dezső a Hajnali részegség című versében.

Ezen az estén az ismeretlen úrnál tesz látogatást 15 költő nagyság: Arany János, Vörösmarty Mihály, Ady Endre, Babits Mihály, Szabó Lőrinc, Heltai Jenő, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Radnóti Miklós, Karinthy Frigyes, József Attila, Nagy László, Kondor Béla, Kányádi Sándor és Adamis Anna.
A lélek mélységei, az ember kavargó természete, a hit, a szeretet és a szerelem labirintusában tolmácsolja a verseket Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a zenei hangulatot pedig Jávori Ferenc Fegya Kossuth-díjas zeneszerző, zongoraművész, a Budapest Klezmer Band vezetője alapozza meg. Hit és vágy, ember és Isten, szeretet és szerelem, – Ferenc Jávori Fegya és Lutter Imre különleges verskoncertje a Pasaréti Közösségi Házban.

Több

Időpont

2024.09.03. 18:00 - 20:00(GMT-11:00)

Helyszín

Galéria

Miskolc

Other Events

Get Directions